Prisberäkning och beställning

Lägg in de delar ni önskar beställa i vår onlina prisberäkning eller skicka in Ikea ritningen till oss så gör vi det åt er.

1. Online offert – lägg in delarna själv och få ett bättre pris!

Spara en kopia av vår offert kalkyl i googles kalkylark genom att klicka HÄR. I dokumentet följer ni de röda fälten som visar i vilken ordning val måste göras (se video nedan). Vid behov finns mer fördjupande instruktioner längre ner på sidan.

Alla ändringar som görs i kalkylarket sparas automatiskt. Kalkylarket sparas på ditt google konto och ni kan göra ändringar i den senare utan att behöva börja om från början. Klicka HÄR för att komma till ditt google konto där dina kalkylark finns.

Pris på produkter, rabatter (beroende av beställningens storlek), frakt och totalsumma visas direkt i kalkylen. 

 

2. Skicka in din Ikea plan eller köksritnings-ID till oss och vi lägger in delarna åt er i offerten.

Spara er Ikea planering som PDF med alla vyer och produktlistan och skicka den till oss genom kontaktformuläret längs ner  på vår webbsida. Skriv även med vilket utseende på fronter ni önskar (se utbudet på fronter lite längre ner på sidan här) samt var delarna ska skickas så att vi kan räkna ut fraktkostnaden direkt.

När vi har lagt in alla delar skickar vi länken till online offerten och ni kan då själva jämföra pris på de olika modeller på luckor och göra andra ändringar om ni önskar det.

 

 

Instruktioner för offert och beställning

 

Steg 1: Planering av kök/garderob hos Ikea

Planera köket eller garderoben själva i Ikeas planeringsverktyg eller med hjälp av en designer på Ikea. Låt alla fronter, täcksidor osv. sitta kvar när ni gör planeringen så att man ser vilka mått de har. Vi rekommenderar att välja fronter i en starkare färg (typ grön eller blå) för att sedan lättare att urskilja dem i produktlistan ni sparar. När ni sedan gör beställningen hos Ikea hoppar ni över att beställa alla fronter, täcksidor och passbitar då dessa beställs från oss.

Länkar till Ikeas olika planeringsverktyg:

Home planner (Metod kök)

Pax planeringsverktyg (Pax garderober) 

Platsa planeringsverktyg (Platsa garderober) 

När ni är klar med planeringen, spara ritningen som PDF med sammanfattningssidan, artikellistan och alla vyer. Med hjälp av den beställs sedan fronter, täcksidor, passbitar och socklar från oss.

Beställ stommar, inredning, belysning, gångjärn osv. från Ikea men inga fronter, täcksidor och passbitar då dessa beställer ni av oss. OBS! Vi rekommenderar att ni beställa socklar från Ikea då dessa monteras fast på baksidan av våra socklar vilket underlättar monteringen.

 

Steg 2: Prisoffert och beställning från Customkitchen

2.1 Spara en kopia av vår ifyllbara kalkylark (se länk högst upp på sidan).

2.2 Skapa en kopia av dokumentet som sparas till ditt google konto

 

2.3 Börja med att ändra land till Sverige för att ändra språk och för att se priser i SEK.

Medans språk ändras kan ni fylla i postnr. för att se rätt fraktkostnad.

 

 

Lägga till produkter

Tips:

  • • Vi rekommenderar att börja med att lägga in alla luckor och lådfronter efter Ikeas produktlista som ni har sparat. I produktlistan ser ni exakt vilken produkt och vilka mått som ska läggas in i kalkylarket.
  • • Skriv i kommentarsfältet vilken stomme varje produkt är till. Det underlättar om ni senare behöver göra ändringar.

 

 

Välj den stomme ni vill beställa delar till.

Välj mellan stommarna angivna i listan eller “Annan” om ni vill få måttbeställda delar till andra stommar.


 

Välj den del ni vill lägga till

För andra stommar kan ni välja om dörrar/luckor och lådfronter ska ha förborrade hål för gångjärns och lådor eller inte.

Tips:

  • • För utdragbar inredning till bänkskåp (storlek 20×80 och 30×80) har vi lådfronter med rätt hålbild på baksidan så ni slipper borra det på plats (Ikea använder en lucka där och ni själva måste borra hålen för lådorna).
  • • Välj Diskm. Front för  fronter till diskmaskiner, de har då inga hål borrade på baksidan vilket underlättar monteringen av fronten.
  • • Om ni önskar beställa flera fronter till diskmaskinen behöver ni då beställa lådfronter i de höjder ni önskar och koppla ihop dem med Ikeas kopplingsskena för fronter.

 

 

Välj delens standardmått

Om ni har valt en stomme från listan i val “1.1 Stomme” finns ett stort urval av standardmått till dörrar/luckor, lådfronter, täcksidor, passbitar och socklar. Valet bestämmer också vilken hålbild lådor och gångjärn borras efter.

Detta fält lämnas tomt om ni har valt annan stomme och ni fyller då istället i de mått ni önskar beställa i val 3 (Bredd ) och (Höjd).

Tips:

  • • När ni har valt delens standardmått ser ni de exakta tillverkningsmåtten i fält “4. Tillverkningsmått”. Ni kan justera tillverkningsmåtten genom att ange hur mycket standardmåttet ska ökas eller dras av och åt vilket håll det ska göras i fält “3. Justeringar på standardmått”.
  • • Detta kan behövas om ni t.ex. behöver en extra bred täcksida eller önskar beställa passbitar eller täcksidor i exakt de mått ni behöver för att slippa såga dem på plats.

 

Välj utseende på delen

 

Välj material och ytbehandling

MDF: Välj mellan lackade delar som är färdiga för montering eller om ni vill måla dem själva.

Faner: Välj lackade (i valfri färg eller klarlack) eller någon av våra betsade val. Även här kan ni välja obehandlade delar så att ni kan olja eller måla dem själva.

Om ni väljer lackade delar och redan vet vilken färgkod ni önskar så kan ni ange det under val 7. Färg.

När dessa val är gjorda visas produktens pris, ev. rabatter,  totalpriset och även fraktkostnaden (om ni har fyllt i postnr. till där de ska levereras) i kalkylarket. Beroende av beställningens storlek och modell på lucka ni har valt beräknas det automatiskt en rabatt.

Kontrollera antal delar

Nu är det smart att kontrollera att alla luckor och lådfronter har kommit med. I kalkylarket under fält “2. Antal” ser ni det totala antalet produkter som ni har lagt till. Räkna gärna ihop alla luckor och lådfronter från de olika vyerna i planeringen och kontrollera att antalet stämmer.

 

 

Lägg till täcksidor, passbitar och socklar

Fortsätt sedan att lägga in alla täcksidor, passbitar och socklar vilket ni gör enklast genom de olika vyerna i planeringen.

Vi rekommenderar att beställa täcksidor, passbitar och socklar som går mot vägg, tak och golv i lite större storlek så att ni kan sågas till de på plats. Då undviker ni ev. glipor som annars skulle kunna uppstå. Täcksidornas standardmått täcker upphängningsskena (endast Metod), stomme och frontens sida.

Om ni redan har monterat upp alla stommar så kan ni mäta ut och beställa täcksidor osv. i exakta mått så ni  slipper såga någonting på plats. Tänk då på att täcksidorna ska sticka ut 21 mm från stommen så att de även täcker hela frontens sida. OBS! Vi kan inte tillverka snedsågade täcksidor, passbitar eller socklar. Beställ dessa i större mått och såga till på plats.

Beställning

När ni har lagt in alla delar ni behöver och önskar beställa så delar ni kalkylarket med oss med behörighet att göra ändringar (se bild nedan). Skicka den kopierade länken till oss genom kontaktformuläret som finns längst ner på våran hemsida.

Vid önskemål kan vi tillsammans gå igenom allt innan en slutlig beställning. Vänligen skicka då även med planeringen och produktlistan som ni har gjort.

Tips:

• Arket kan även delas med andra som deltar i projektet som familjemedlemmar, hantverkare, inredare, arkitekt osv. så att ni kan arbeta i den tillsammans.

Förfråga

Skicka er färdiga Ikea ritning till oss så skickar vi en offert. Låt fronterna, täcksidor osv. sitta kvar så att vi ser storlekarna.

Du som får en offert från oss behöver noggrant kontrollera samtliga delar. Eventuella ändringar måste ske skriftligen via mail.

Order

Efter godkänd offer skickar vi en orderbekräftelse och summan för förskottsbetalningen  (50% av den totala ordersumman).

Efter mottagen förskottsbetalning påbörjas tillverkningen.