Prisberäkning och beställning

Online – lägg in delarna själv och få ett extra bra erbjudande!

Spara en kopia av vårt ifyllningsbara google kalkylark där ni gör val från lista (drop-down). Ni blir guidade med röda fält där val måste göras. Pris på produkter och frakt ser ni direkt i arket.

Kalkylen kommer att sparas på ert google konto och ni kan senare göra ändringar i den utan att behöva börja om från början.

Välj Sverige under land (Country) för priset i SEK och sätta språk till svenska. Medans språk ändras kan ni fylla i postnr. för att se fraktkostnad.

Vid behov kan standardmåttet enkelt justeras genom att skriva hur mycket och åt vilket håll det ska ökas eller dras av (-) i fält 3. Tillverkningsmått ser ni i fält 4 (ändra inte dessa).

Väljer ni lackad ytbehandling behöver ni även ange önskad färgkod (kan lämnas tom om ni inte vet färgkod ännu), som standard använder vi glans 25% (halvmatt).

Om ni önskar beställa delar till egen/annan stomme väljer ni “Annan” under stomme (1.1), sedan vilken del (1.2) och anger de färdiga måtten i fält 3.

 

När ni har lagt in alla delar och önskar beställa så delar ni kalkylarket med oss (kopiera url länken och skicka den till oss). Vid önskemål kan vi tillsammans gå igenom allt innan en beställningen.

Ni kan även dela kalkylarket med andra som deltar i projektet som hantverkare, inredare, arkitekt osv. och jobba i den tillsammans.

 

 

 

 

 

 

 

 

Förfråga

Skicka er färdiga Ikea ritning till oss så skickar vi en offert. Låt fronterna, täcksidor osv. sitta kvar så att vi ser storlekarna.

Du som får en offert från oss behöver noggrant kontrollera antal delar, placering och mått. Eventuella ändringar ska ske skriftligen.

 

 

 

Efter ditt godkännande skickar vi en orderbekräftelse och faktura på förskottsbetalningen 50 % av den totala ordersumman.

Efter mottagen förskottsbetalning påbörjas tillverkningen.

 

 

Lucka & dörr

Hos oss på Customkitchen kan du få just det, ett skräddarsytt kök. Vi tillverkar alla luckor, dörrar och lådfronter på beställning enligt de mått du önskar och behöver. På millimetern.

Luckorna kan exempelvis förlängas som ett utstick nedtill för grepp i underkant eller upptill för att dölja tomt utrymme mellan lucka och tak. Väljer du att stapla flera stommar på varandra kan du stänga dem alla med en enda extra hög lucka för ett enhetligt och stilrent intryck.

Luckorna sitter på gångjärn och öppnas antingen från sidan eller uppåt. Tänk på att luckorna/dörrarna inte går att förlänga åt den sidan där gångjärnet sitter.

Hängningen på luckan/dörren betyder vilken sida, sett framifrån, luckan/dörren fästes i stommen.

Våra luckor/dörrar har förborrade hål för gångjärn och monteras lika enkelt som de du köper hos IKEA. Hålet för beslag och knoppar måste dock göras på plats.

Hålen för gångjärn anpassas efter IKEAs gångjärn Utrusta för Metod köksstomme och Komplement för PAX.

Om en lucka/dörr förlängs på höjden mindre än 100 mm åt ett håll, sitter hålbilden för gångjärnen kvar på samma ställe som för luckans originalstorlek. Notera i kommentarsfältet om du även önskar att hålet för gångjärnet ska flyttas med förlängningen. Fråga oss gärna om råd så hjälper vi dig att få det rätt.

Den maximala höjden på en lucka/dörr är 280 cm.

Vi tillverkar gärna luckor till andra stommar. Då behöver vi de exakta måtten på delarna och anvisningar om hur hål för gångjärn ska borras. Fråga oss gärna om instruktioner kring hur du kan få de rätta måtten.

Gångjärn ingår inte och måste köpas från Ikea.

Våra luckor/dörrar tillverkas i 19 mm tjocklek.

Tips:

Om extra höga luckor till väggskåp önskas kan flera stommar ställas ovanpå varandra som täcks av en hel lucka. Ta bort bottenskivan på stommen som monteras överst, då får ni inte dubbelt hyllplan där stommarna möter varandra.

Önskar ni montera ihop flera fronter som en hel? Använd då Ikeas skarvkoppling Art. nr 303.669.17

 

 

 

 

Lådfront

En lådfront sitter oftast på bänkskåpen och dras ut. Våra lådfronter har förborrade hål för lådsidor och monteras lika enkelt som de du köper hos IKEA. Hålet för handtag och knoppar måste dock göras på plats.

Hålen för lådfronterna anpassas efter IKEAs lådsidor Maximera för Metod köksstommar.

Vi tillverkar gärna fronter till andra stommar. Då behöver vi de exakta måtten på delarna och anvisningar om hur hål för lådsida ska borras. Fråga oss gärna om instruktioner kring hur du kan få de rätta måtten.

Själva utdragslådan ingår inte och måste köpas från Ikea.

Våra lådfronter tillverkas i 19 mm tjocklek.

Tips:

Önskar ni montera ihop flera fronter som en hel? Använd då Ikeas kopplingsskena Art. nr. 602.635.88. För diskmaskin Art. nr. 503.086.05

 

 

 

 

Täcksida

Det är detaljerna som gör det och täckskivorna är en viktig del av helheten. När alla luckor, lådfronter och passbitar har kommit på plats är det täckskivorna som gör köket perfekt.

Täcksidorna sitter på sidan av stommen, från framkant av lucka och in till vägg, bakom eller på sidan av en köksö.

För Metod skåp är täcksidornas bredd beräknade efter att skåp monteras med Ikeas väggskena.

Om väggen eller taket är sneda rekommenderar vi att du lägger till några extra cm på storleken. Då har du möjlighet att på plats kontursåga skivorna efter väggen och få en utmärkt passform utan glipor.

En 20 cm bred täcksida kan även användas som distanslister för att få infällda lådor/luckor. Täcksidorna monteras då mellan varje stomme samt över och under bänkskåpen med ett utstick på 21 mm framtill från stommen.

Fråga oss gärna om instruktioner så hjälper vi dig att få det rätt.

Monteringsmaterial t.ex. som skruv, regel, tejp eller vinklar ingår inte.

Våra täcksidor tillverkas i 19 mm tjocklek.

 

Monteringssätt:

För att täcksidan ska linjera med luckan/lådan i framkant bör den sticka ut 21 mm från stommen. Sticker den ut mer, behöver du såga bort lite av täcksidans bakkant.

Om du sågar med maskin kan det uppstå urflisningar. Undvik detta genom att såga från baksidan av täcksidan.

Vid sågning med handsåg bör du däremot såga från framsidan så att tänderna i sågen hugger in från framsidan av täcksidan. Resultatet blir ett fint snitt utan urflisningar. Använd gärna en fintandad såg. Vill du vara extra noggrann rekommenderar vi att du även tejpar längs med snittet innan du sågar.

Skruva sedan fast täcksidan från insidan av stommen. Tänk på att inte använda för långa skruvar som riskerar att gå igenom täcksidan.

Tips:

Om väggen eller taket är sneda rekommenderar vi att du lägger till några extra cm på storleken. Då har du möjlighet att på plats kontursåga skivorna efter väggen och få en utmärkt passform utan glipor.

 

 

 

 

 

Passbit

 Passbitar används för att täcka ett utrymme mellan stomme och vägg eller tak.

Passbitarnas tjocklek är 19 mm och är densamma som på fronter. Detta för att de ska kunna monteras i samma nivå som fronterna. Det monteringssättet kräver lite mer jobb, men är klart värt det med tanke på slutresultatet.

Även över vägg- eller högskåp kan en liggande passbit användas för att ge ett inramat utseende.

Monteringsmaterial t.ex. som skruv, regel, tejp eller vinklar ingår inte.

Passbitarnas tjocklek är 19 mm.

 

Monteringssätt:

Mät ut och såga till passbiten på höjden och bredden.

Undvik urflisningar genom att såga från baksidan av passbiten. Vid sågning med handsåg bör du däremot såga från framsidan så att tänderna i sågen hugger in från framsidan av passbiten. Resultatet blir ett fint snitt utan urflisningar. Använd gärna en fintandad såg. Vill du vara extra noggrann rekommenderar vi att du även tejpar längs med snittet.

Montera sedan fast passbiten i en regel på baksidan eller i en annan passbit i 90° och fäst den i stommen genom att skruva från insidan av stommen. Passbiten bör sticka utanför stommen för att linjera med lucka/lådfront.

 

Tips:

Om väggen eller taket är sneda rekommenderar vi att du beställer passbitar som är något större.

Då har du möjlighet att på plats kontursåga bitarna efter väggen och få en utmärkt passform utan glipor.

En bredare passbit i 19 mm tjocklek (samma tjocklek som täcksida) kan användas för att imitera en täcksida när inte en täcksida med full djup behöver användas. Exempelvis när stommen inte blir synlig hela vägen in till vägg som t.ex. vid insida av fristående spis eller när stommen är monterad tätt intill en vägg.

 

 

 

 

 

 

Sockel

Sockeln täcker utrymmet mellan golv och köksinredning. Sockeln monteras under bänkskåpen och går ner till golv, den sitter som standard ca 12 cm in från lådfronten, men kan även monteras i framkant.

Sockeln kan även monteras så att den livar med fronterna (samma monteringssätt som för passbitar). Tänk på att arbetsställning försämras om sockeln monteras i framkant. När fötterna inte kan nå in under bänkskåpen måste du luta dig framåt när du arbetar i köket.

Monteringsmaterial t.ex. som skruv, regel, tejp eller vinklar ingår inte.

Våra socklar tillverkas i 19 mm tjocklek.

 

Monteringssätt:

Skruva fast IKEAs sockel på baksidan av våran, det underlättar att placera ut klamrarna som knäpps fast mot benen under stommen. Därefter monterar du fast sockeln på samma sätt som du gör med sockeln från IKEA.

Tips:

Vi kan även tillverka socklar med urfrästa spår för ventilation, men det går även att kapa ner sockeln så att ni får en luftspalt mellan sockel och stomme för ventilation till maskiner.

 

 

 

 

 

Infällda fronter

Fram till någon gång under 20-talet var det infällda fronter för hela slanten. I dag, hundra år senare, hittas många hem i just den stilen.

Om du vill ha infällda luckor används 20 cm breda passbitar som distanslister.  Distanslisterna monteras mellan varje stomme samt över och under bänkskåpen. Tänk på det när ni beställer täcksidor så att de inte blir för korta.

Distanslisterna kan beställas direkt i de mått du behöver eller i bitar som du själv sågar till på plats. Vi rekommenderar att du beställer dessa i längre bitar då stommarna annars måste monteras ihop mycket exakt (Ikeas stomme kan vara någon mm bredare än det är angivet).

Under diskmaskin kan distanslisten behöva sågas i 45° för att luckan till diskmaskinen ska gå att öppna. Som distanslist under bänkskåp rekommenderar vi att beställa en sockel då den är 8 cm bred och tar inte i stommens ben. Sockeln själv monteras som vanligt bakom den liggande distanslisten som är under stommen.

Tänk på att även bänkskivan höjs när du monterar en horisontell distanslist ovanpå bänkskåpet.

Monteringsmaterial t.ex. som skruv, regel, tejp eller vinklar ingår inte.

 

 

Monteringssätt:

Distanslisterna är vanligtvis bara 20 cm breda och skjuts in mellan varje stomme så att de sticker ut 21 mm framför stommen, då kommer de att linjera med fronterna. De syns endast i framkant och behöver därför inte täcka hela stommens sida. Notera att täcksidorna på sidan av köket och under väggskåp ska ha full bredd.

Distanslisterna monteras mellan varje stomme och skruvas fast från insidan av stommen på samma sätt som en täcksida. Tänk på att förborra så att inte materialet spricker när en horisontal (ovanpå bänkskåp) och vertikal (mellan bänkskåp) distanslist skruvas ihop med varandra.

 

Tips:

Beställ obehandlade distanslister och luckor. Genom att sedan spackla alla skarvar och måla dem på plats får du ett enhetligt och platsbyggt utseende.

 

 

Material & färg

Hos oss kan du få exakt den färg du vill ha på ditt kök och garderob. Vill du matcha köket eller garderoben efter gardinerna? Välkommen till Customkitchen!

Vi erbjuder luckor/dörrar i materialen MDF och fanér.

Delarna lackas i standard färgkoder och i en halvmatt glans 25. Om du önskar en specifik färg behöver skickar du ett färgprov till oss.

Vill du måla själv? Då skickar vi luckorna helt obehandlade. 

Om målning för hand

De obehandlade delarna levereras slipade och är klara för målning med grundfärg. Delarna är täckt med ett speciellt vitt skikt på de ytor som inte är urfrästa eller sågade som gör att det behövs mindre underarbete. Ytor med det vita skiktet behöver endast målas med 1 skikt grundfärg. De frästa eller sågade ytorna (spegeln eller kanterna) behöver först ett tunt skikt med grundfärg som gör att fibrerna i materialet reser sig. När grundfärgen har torkat så behöver fibrerna slipas ner innan det går att måla med nästa skikt grundfärg som då målas på alla ytor (även det vita). Använd sandpapper med kornstorlek 180 för att slipa grundfärg.

När andra skiktet med grundfärg har torkat behövs en lätt mellanslipning och sedan kan ni måla med den slutliga färgen.

Tips:

Lägg på färg med en roller då det är lättare att få ett jämnt skikt med färg och sedan drar ni med en pensel eller moddlare för att få synliga penseldrag.

Rådgör med din lokala färghandlare om vilket appliceringssätt som fungerar bäst med er valda färgtyp.

 

 

 

Köp och försäljningsvillkor

Offerter från Customkitchen gäller i 30 dagar från offertens datum, om inte annat anges, se nedan.

Alla priser baseras på de för Customkitchens gällande anskaffnings- eller tillverkningskostnader på dagen för offert respektive orderbekräftelse. Customkitchen reserverar sig för prisändringar som ligger utanför Customkitchens kontroll. Exempelvis leverantörspriser, frakt- försäkringskostnader eller ändrade valutakurser. Customkitchen förbehåller sig rätten att justera priset enligt nytt pris. Customkitchen är skyldig att omgående underrätta dig/beställaren om prisförändringar.

Du bekräftar ditt köp genom att erlägga förskottsbetalning (50%) på din beställning. Därmed godkänner du även våra köpvillkor.

Du ansvarar själv för att all den information du anger är korrekt, så gå gärna igenom beställningen en extra gång innan du godkänner den. Customkitchen har inte möjlighet att kontrollera de uppgifter du anger i din beställning.

Om inga anmärkningar görs innan den skriftliga bekräftelsen ges anses ordern vara godkänd av dig/beställaren i sin helhet.

Om du avbeställer eller ändrar i en beställning har Customkitchen rätt att debitera kostnader för påbörjat arbetet.

Avbeställning kan endast göras skriftligt via e-post till hej@customkitchen.eu eller till din kontaktperson hos oss.

Vid ändring av order ska du som kund själv förvissa dig om att du har fått en ny och riktig orderbekräftelse.

Alla varor tillhör Customkitchen tills vi har fått full betalning från dig. I övrigt gäller Konsumentköplagen.

 

Priser och betalning

Alla priser är angivna i svenska kronor (SEK) inklusive moms om inte annat anges. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel.

På grund av höga startkostnader i tillverkningen har vi på nya ordrar en minimum ordersumma på 6000 kr inkl. moms + frakt.

Priset på frakten är beroende av produktens eller fraktpallens storlek och vikt samt vart de ska fraktas. Vid svåråtkomliga adresser (öar, trånga passager o. dyl.) kan extra kostnader tillkomma i efterhand. Notera att transportören inte bär in varorna!

Betalningen sker mot faktura. Tillverkningen av delarna påbörjas när Customkitchen har tagit emot betalning på 50 % av den totala ordersumman.

Slutfaktura med 14 dagars betalningsvillkor skickas när varorna har skickats från fabrik.

Vi fakturerar digitalt genom e-post. Om du önskar faktura per post tillkommer en avgift på 400 kr + moms/faktura.

Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en påminnelseavgift på 60 SEK samt löpande dröjsmålsränta med 8 % + referensränta. Därefter ett inkassokrav med en avgift på 180 SEK. Vid fortsatt utebliven betalning lämnas ärendet över till Kronofogden. Vid eventuellt rättsligt förfarande kommer ytterligare kostnader att yrkas.

 

Beställning

Online: I vårt online-system på hemsidan lägger du till alla de delar du behöver och skickar in beställningen. Vi tar emot och kontrollerar beställningen och återkommer till dig med order och förskottsbetalning på 50 % av den totala ordersumman.

 

 

Förfrågan: Du som får en offert från oss behöver noggrant kontrollera delarna i offerten. Eventuella ändringar ska ske skriftligen.

Efter ditt godkännande skickar vi en orderbekräftelse och faktura på förskottsbetalningen 50 % av den totala ordersumman.

Efter mottagen förskottsbetalning påbörjas tillverkningen och leveranstiden börjar räknas.

Notera att vi inte påbörjar tillverkningen av delar förrän vi har fått in kompletta uppgifter om beställningen, exempelvis antal delar, exakta mått och färg.

 

 

Leveransvillkor & Transport

Leveranstiden varierar beroende på typ av lucka och leveransort.  Aktuella leveranstider hittar du på Customkitchens hemsida. Om en beställd order ändras räknas leveranstiden om från senaste ändringen. Leveransen kan även påverkas av helgdagar och semestertider.

Först när fraktbolaget har bokat in en tid med beställaren vet vi den exakta leveranstiden. Innan det har vi inte möjlighet att ange det exakta leveransdatumet.

Vi rekommenderar att du bokar hantverkare efter att du har mottagit och kontrollerat leveransen. Customkitchen ansvarar inte för kostnader vilka uppstår i tredje hand såsom ersättning för hantverkare.

Den leveranstid som anges är av Customkitchen uppskattad tid för färdigställande av leveransklar order. Vi har dock som ambition att leverera efter de angivna leveranstiderna från det att förskottsbetalningen har kommit in på Customkitchens bankkonto.

Customkitchen underrättar dig som kund om vi befarar någon förändring av leveranstid på hela eller delar av leveransen.

Leveranstiden kan även ändras p.g.a. omständigheter vilka Customkitchen inte rår över. Customkitchen ansvarar inte för försenad leverans, eller eventuella merkostnader om omständigheterna som leder till att leveransen försenas ligger utom Customkitchens kontroll.

Varorna levereras till den adress (trottoar/gata) som står angiven i beställningen alternativt så nära den adressen som transportören kan komma. Transportören eller Customkitchen bär inte in varorna och forslar inte bort emballage eller fraktpall som varorna levereras på.

Priset på frakten är beroende av produktens eller fraktpallens storlek och vikt samt vart de ska fraktas. Vid svåråtkomliga adresser (öar, trånga passager o. dyl.) kan extra kostnader.

Vid leverans ska du som kund göra en mottagningskontroll omfattande:

Kontroll av utifrån synliga skador på godset och dess förpackning.

I övrigt undersöka godset på sätt som är brukligt och i överensstämmelse med Köplagen.

Upptäcks en skada ska detta noteras skriftligen på leverantörens/utlämningsställets transportsedel. Konstaterade skador ska fotograferas med och utan emballage och anmälas till Customkitchen via mejl.

Gods som inte kan levereras returneras till avsändaren efter överenskommelse, denna fraktkostnad debiteras beställaren.

 

Returer

Retur av varor sker endast efter skriftlig överenskommelse och bekostas av dig som kund. Vid retur ska godset levereras till underleverantör i originalförpackning och i samma skick godset hade då det levererades till dig. Om så inte sker krediteras inte godset.

OBS! Ingen returrätt på redan monterade, måttbeställda eller specifikt till kund tillverkade varor.

 

Reklamationer

Fel eller brist och eventuella produktfel ska reklameras skriftligen via mejl senast inom 10 dagar efter mottagandet. Muntlig reklamation godkänns inte.

För att reklamationen ska vara giltig kräver Customkitchen att reklamationen innehåller tydlig uppgift om felet och/eller bristens art samt fotodokumentation vid synliga skador.

Om Customkitchen visar sig vara ansvarig för felet/skadan är vi skyldig att kostnadsfritt och inom skälig tid, ersätta det levererade godset eller erbjuda en prissänkning.

 

Ansvarsbegränsning, garanti m.m.

Luckor omfattas av en garanti på 5 år gällande materialets ursprungliga fel och uppkomna under produktion. Garantin omfattar inte fel som uppstår vid egen förändring av varans funktion eller utseende, eller felaktigt användande.

Utöver vad som anges i dessa allmänna villkor har Customkitchen inte något ansvar för dröjsmål för fel i godset. Customkitchen har således inte någon skyldighet att på grund av dröjsmål samt fel eller brist i varan utge någon ersättning till Kunden för utgifter, produktionsbortfall, utebliven vinst eller annan direkt eller indirekt förlust. Denna ansvarsbegränsning gäller dock endast under förutsättning att Customkitchen inte har agerat grovt vårdslöst.

Customkitchens säljare lämnar gärna råd med utgångspunkt i den kunskap och information de har om det aktuella materialet och dess användningsområde. Dock utgör rådgivningen i sig ingen garanti.  Mångfalden av möjliga användningsområden för respektive material och produkt medför att du som kund själv noggrant ska bedöma material och produkts lämplighet för avsedd användning.

Customkitchen ansvarar inte för den slutliga funktionen i köket.

Kompensation för eventuella reklamationer betraktas som goodwill från Customkitchens sida och skall aldrig betraktas som ett erkännande av skuld eller fel med mindre än att Customkitchens skriftligen medgivit sådan skuld eller sådant fel.

 

Befrielsegrunder (force majeure)

Skulle Customkitchen på grund av omständigheter som kan anses ligga bortom Customkitchens kontroll (Force majeure), vara förhindrade att utföra vårt åtagande gentemot dig, utgör inte detta ett åtalsbrott.

 

 

Färger och glans

Vid lackering använder vi industriell 2-komp polyurethanfärg från Sayerlack och AkzoNobel. Om en färg önskas utanför standard skalan (t ex. från Jotun, Becker eller Farrow & Ball) används en spektrometer för att läsa av färgen från färgtillverkarens katalog. Om den önskade färgen inte finns i någon katalog behöver vi få en uppmålad provbit på minst 5×5 cm skickad till oss. Det är viktigt att den målade provbiten har en jämn yta utan penseldrag eller ojämnheter samt är täckt med ett jämt lager färg.

Om inget annat anges lackas delarna i halvmatt (glas 25) vilket är rekommenderat för snickerier/möbler.

Viktigt att tänka på är färgkoder används endast som en indikation till nyans och 100% matchning inte kan garanteras mot provbit eller mot andra färger i samma färgkod. Olika glanstal påverkar även färgens nyan, därför är det viktigt att ha det i åtanke när ni vill att snickerierna i rummet ska matcha med t ex. en vägg som oftast är målad med en matt färg. Se bild nedan på samma färgkod i olika glanstal.