10. Färgmatchning och avvikelser

10.1. Våra lackerade fronter lackas med 2-komponents polyuretanfärg från Sayerlack eller AkzoNobel. Om en färg önskas utanför standard skalan (t ex. från Jotun, Becker eller Farrow & Ball) används en spektrometer för att matcha färgen mot tillverkarens katalog eller provbit. Om färgen inte finns i någon katalog vi innehar, måste du skicka oss en provbit på minst 5×5 cm med en slät yta och jämnt lager färg.
Vi rekommenderar att du först kontaktar oss för att verifiera tillgängligheten av den önskade färgen.


10.2. Observera att färgkoder endast används som en indikation på nyans/färg och fullständig överensstämmelse med en provbit eller andra färger i samma kod kan inte garanteras på grund av olika faktorer som bl.a. applicerings sätt, färgtillverkare och olika glanstal.


10.3. Vid behov är du välkommen att beställa ett färgprov från oss för att kunna jämföra det med väggarna i rummet eller andra ytor som färgen ska matcha. Priset för varje prov är 250 kr/färg och glanstal.


10.4. Om det inte annat anges, används halvmatt färg med en glansnivå på 25 för våra lackade produkter. Denna glansnivå rekommenderas för snickerier och möbler. För fanérade produkter används en matt lack med en glansnivå på 5. Detta säkerställer rätt finish och ger det ett naturligt utseende.

10.5 De tillgängliga glanstalen vi erbjuder är 5, 10, 25 och 35. Om du önskar ett annat glanstal än vår standard måste du försäkra dig om att det önskade glanstalet är specificerat i din beställning..