5. Leveransvillkor & Transport

5.1. Leveranstiden som anges i vår offert, orderbekräftelse och andra kommunikationsmedel är avsedd som en indikativ tidsram. Vi strävar efter att leverera dina produkter inom den angivna tidsramen, men det är viktigt att förstå att leveranstiden kan påverkas av olika faktorer som tillgänglighet av material, transport förhållanden eller andra omständigheter som Customkitchen inte kan kontrollera. Om det finns förändringar i leveranstiden på grund av sådana omständigheter, kommer vi direkt att informera dig.
Vi tar inte ansvar för försenad leverans eller eventuella extra kostnader på grund av sådana omständigheter.


5.2. Om du önskar att ta emot din vara efter vår initialt angivna leveranstid, måste du informera oss så snart som möjligt. Om varor redan har skickats från vår fabrik och du inte kan ta emot den inom fem arbetsdagar från det att fraktbolaget kontaktar dig, tillkommer en förvaringsavgift på 10% av transportkostnaden per påföljande dag på terminalen.


5.3. Varor som av någon anledning inte kan levereras på grund av orsaker som beror på dig som kund kommer att returneras till oss och de extra kostnader som uppstår kommer att debiteras dig som beställare. Det är därför viktigt att se till att leveransinformationen och mottagningsförhållandena är korrekta samt att du är kontaktbar när fraktbolaget kontaktar dig för att undvika onödiga kostnader.


5.4. Om olika typer av luckmodeller eller material beställs inom samma beställning, kommer leveranstiden för hela ordern att beräknas baserat på den lucka eller det material som har den längsta leveranstiden.


5.5. Om du ändrar din beställning kan detta påverka leveranstiden.


5.6. Om beställningen är ofullständig på något sätt, till exempel om färgen inte har blivit fastställd ännu men tillverkningen har påbörjats, kommer detta att påverka leveranstiden baserat på när vi får de fullständiga uppgifterna och när dessa uppgifter behövs i tillverkningsprocessen.


5.7. Den exakta leveranstiden bekräftas först när fraktbolaget har bokat en tid med dig.


5.8. Observera att det är ditt ansvar att boka hantverkare först efter att du har mottagit och kontrollerat leveransen. Vi ansvarar inte för kostnader som uppstår på grund av kostnader till tredje part såsom ersättning för hantverkare.


5.9. Varorna levereras till den adress (till trottoar/gata) som anges i din beställning eller så nära den som transportören kan komma.


5.10. För adresser som är svåra att nå, till exempel trånga gator, leveranser till öar utan färjetrafik eller andra hinder, kan det tillkomma extra kostnader. Det är av största vikt att du som kund meddelar eventuella svåråtkomliga adressdetaljer innan du lägger en slutgiltig beställning. Denna information hjälper oss att noggrant planera och hantera leveransen för att säkerställa en smidig och problemfri process, och för att undvika eventuella oönskade förseningar.


5.11. Leveransen sker på en pall där delarna är förpackade i paket som placerats på pallen. Vi försöker att packa alla paket så att de kan bäras av en (1) person. För större delar, som till exempel täcksidor eller högre dörrar, kan det dock vara nödvändigt att ha minst två personer tillgängliga för att hantera paketen. Vi rekommenderar att ni planerar för detta vid mottagandet av leveransen.


5.12. Vid leverans av längre varor än 240 cm kan kunden i vissa fall behöva bistå med lyfthjälp/avlastning, och om ingen sådan möjlighet finns kan en kranbil krävas, vilket medför extra kostnader för dig som kund.


5.13. Transportören eller Customktichen bär inte in varorna och forslar inte bort emballage eller fraktpall som varorna levereras på. Vid behov måste detta beställas av en extern part.


5.14. Vid beställning av mindre varor såsom provluckor, levereras de inte på en pall och kan skickas till ditt närmaste ombud.


5.15. Du som kund ansvarar för att utföra en noggrann kontroll vid leverans efter synliga skador enligt följande:


5.15.1. Syna fraktpall, paketen på pallen och emballaget efter synliga skador. Upptäcks en skada ska detta direkt noteras skriftligen på leverantörens/utlämningsställets transportsedel då själva varan inuti paketet kan vara skadat.
Om synliga skador finns närvarande och en skriftlig notering om detta görs kan du ta emot leveransen och senare inspektera om det finns skador på varorna.
Om synliga skador finns närvarande och ingen skriftlig notering om detta görs har godset godkänts i befintligt skick och inga möjligheter till reklamationer finns.


5.15.2. Upptäcks skada på paket eller produkt när de sedan packas av pallen måste sådan skada fotograferas direkt medans paketet fortfarande ligger på pallen.


5.15.3. Upptäcker en skada på produkten när du packar upp den ur paketet och det inte finns några synliga skador på paketet, är det viktigt att omedelbart ta bilder av skadan medan produkten fortfarande är i sitt paket.


5.16. Konstaterade skador direkt anmälas till Customkitchen via mejl där du skicka bilder och en kort beskrivning. Observera att reklamationer som inte följer instruktionerna ovan inte kommer att godkännas.