Lucka & dörr

Hos oss på Customkitchen kan du få just det, ett skräddarsytt kök. Vi tillverkar alla luckor, dörrar och lådfronter på beställning enligt de mått du önskar och behöver. På millimetern.

Luckorna kan exempelvis förlängas som ett utstick nedtill för grepp i underkant eller upptill för att dölja tomt utrymme mellan lucka och tak. Väljer du att stapla flera stommar på varandra kan du stänga dem alla med en enda extra hög lucka för ett enhetligt och stilrent intryck.

Luckorna sitter på gångjärn och öppnas antingen från sidan eller uppåt. Tänk på att luckorna/dörrarna inte går att förlänga åt den sidan där gångjärnet sitter.

Hängningen på luckan/dörren betyder vilken sida, sett framifrån, luckan/dörren fästes i stommen.

Våra luckor/dörrar har förborrade hål för gångjärn och monteras lika enkelt som de du köper hos IKEA. Hålet för beslag och knoppar måste dock göras på plats.

Hålen för gångjärn anpassas efter IKEAs gångjärn Utrusta för Metod köksstomme och Komplement för PAX.

Om en lucka/dörr förlängs på höjden mindre än 100 mm åt ett håll, sitter hålbilden för gångjärnen kvar på samma ställe som för luckans originalstorlek. Notera i kommentarsfältet om du även önskar att hålet för gångjärnet ska flyttas med förlängningen. Fråga oss gärna om råd så hjälper vi dig att få det rätt.

Den maximala höjden på en lucka/dörr är 280 cm.

Vi tillverkar gärna luckor till andra stommar. Då behöver vi de exakta måtten på delarna och anvisningar om hur hål för gångjärn ska borras. Fråga oss gärna om instruktioner kring hur du kan få de rätta måtten.

Gångjärn ingår inte och måste köpas från Ikea.

Våra luckor/dörrar tillverkas i 19 mm tjocklek.

Tips:

Om extra höga luckor till väggskåp önskas kan flera stommar ställas ovanpå varandra som täcks av en hel lucka. Ta bort bottenskivan på stommen som monteras överst, då får ni inte dubbelt hyllplan där stommarna möter varandra.

Önskar ni montera ihop flera fronter som en hel? Använd då Ikeas skarvkoppling Art. nr 303.669.17