Lucka & dörr

Hos oss på Customkitchen kan du få just det, ett skräddarsytt kök. Vi tillverkar alla luckor, dörrar och lådfronter på beställning enligt de mått du önskar och behöver. På millimetern.

Luckorna sitter på gångjärn och öppnas antingen från sidan eller uppåt. Våra luckor/dörrar har förborrade hål för gångjärn och monteras lika enkelt som de du köper hos IKEA. Hålet för beslag och knoppar måste dock göras på plats. Hålen för gångjärn anpassas efter IKEAs gångjärn Utrusta för Metod köksstomme och Komplement för PAX.

Hängningen på luckan/dörren betyder vilken sida, sett framifrån, luckan/dörren fästes i stommen.

Våra luckor kan förlängas som ett utstick nedtill för grepp i underkant eller upptill för att dölja tomt utrymme mellan lucka och tak. Vi har även högre luckor är det IKEA erbjuder så att ni kan stapla flera stommar ovanpå varandra och använda en hög lucka som täcker båda stommarna för ett enhetligt och stilrent intryck.

Om en lucka/dörr förlängs på höjden sitter hålen för gångjärnen kvar på samma ställe i stommen. 

Den maximala höjden på en lucka/dörr är 280 cm.

Gångjärn ingår inte och måste köpas från Ikea.

Tips:

Önskar ni montera ihop flera fronter som en hel? Använd då Ikeas skarvkoppling Art. nr 303.669.17

 

Vi tillverkar även luckor till andra stommar. Då behöver vi de exakta måtten på delarna och anvisningar om hur hål för gångjärn ska borras. Fråga oss gärna om instruktioner kring hur du kan få de rätta måtten.